post

I weekenden elsker vi at nyde morgenmaden hvis tiden eller Oliver tillader (o;
I fredags skulle vi nyde nogle lækre tapas da Oliver var blevet puttet, så der skulle jo selvfølgelig noget lækkert brød til.
Så slog to fluer med et smæk og bagte både til tapas og til morgenmaden.

Tapas anretningen bestilte vi hos Osteriet. Det har vi gjort flere gange nu da det smager fantastisk og er dejlig nemt til en fredag aften efter en lang uge. Plus at man ikke ender med en masse ost man ikke når at få spist de efterfølgende dage, men i stedet får mulighed for at prøve nogle nye oste.

Du skal bruge:

  • 6 dl lunkent vand
  • 2 dl yoghurt natural
  • 4 tsk. salt
  • 3 spsk mørk sirup
  • 25 g gær eller mindre hvis dejen skal koldthæve længe
  • 2 spsk. olie
  • 500 g fuldkornshvedemel
  • 600 – 700 g hvedemel
  • 200 g finthakkede valnødder

Bland vand, yoghurt, salt, sirup og gær godt sammen, jeg bruger en køkkenmaskine da jeg elsker at bage men må indrømme at jeg hader at få dej på fingrene (o:
Kom olie og fuldkornshvedemel i og tilsæt derefter de hakkede valnødder og rør igen rundt.
Rør resten af melet i dejen, lidt efter lidt, til det har den rette konsistens.
Dejen skal helst være lidt klistret så den ikke ender med at blive for tør.
Ælt i 5 min.
Så er dejen klar til hævning, jeg kommer det som regel i køleskabet og lader det stå natten over.
Denne gang kom der lidt mindre gær i og så fik dejen lov til at stå et døgn.

Når dejen har hygget sig natten over er den klar til at blive formet enten til 1-2 brød eller nogle boller.
Pensel brødet med lidt æg eller vand.

Oliver var med til at bage derfor den lille bolle, som han spiste med største fornøjelse selvom han lige havde spist en kæmpe potion risengrød (o:

Bag brødet i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min

One thought on “Valnøddebrød

  1. Pingback: Blommemarmelade med solbær og ribs | Små Glimt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *