post

Hvis man godt kan lide at lave tingene selv, kan man sparer rigtig mange penge ved denne ide.

Vi har både en forgang og bryggers her hjemme, men vi bruger altid bryggerset til jakker osv. men derfor må forgangen jo gerne se smart ud til når man har gæster på besøg.

På mit arbejde har vi den populære stumtjener Swedese Tree som koster mellem 3-4000,-
Vi synes de er ret fede da de er utrolig dekorative og så vælter de ikke, men i stedet for at købe 2 købte vi selv materialerne dertil og gik igang.

Du skal bruge:

 • MDF-plade
 • Rundstok
 • En tus eller bred blyant
 • Stiksav
 • Grov og fint sandpapir
 • Træmaling
 • Spray maling
 • Et stort stykke pap
 • En papkasse
 • Blad skabelon (Vi tegnede selv nogle blade til skabelon)

Først tegnede vi træet op på pladen så Martin vidste hvor han skulle save. Ud af den plade vi havde købt kunne der blive 2 træer og den ene endda med en gren til børnene så de selv kan hænge deres jakker op. Så savede han på livet løs og derefter kom det der nok tog længst tid, selve slibe arbejdet, men hvis man er to er det nogle hyggelige stunder hvor man får snakket lidt imens.
Først fik de en tur over det hele med det grove sandpapir, det er vigtigt at gøre det grundigt så der ikke er nogle steder man kan rive sig, hele overfladen skal være dejlig blød.
Derefter fik de en tur med det fine sandpapir, det tog heldigvis knap så lang tid.
CIMG1774Her kan i se en af træerne efter de er blevet slebet færdig og er klar til at blive malet.
Martin havde fået en ide med nogle blade bagved træet på vægen for at lave en tredimensionel effekt.
Jeg var højgravid på det tidspunkt så jeg kunne ikke hjælpe med malearbejdet, men jeg synes ideen var god så hvis han havde lyst skulle han endelig give den gas, vi kunne jo altid male det hvidt igen hvis det ikke blev godt(o;

CIMG1773På billedet kan I se hvordan vi gjorde. Vi brugte pappet så vi kunne se området hvor bladene skulle males.
Martin brugte to forskellige grønne farver til bladene, så sprayede han efter skabelonerne både små og store blade og så bare lidt tilfældigt rundt.

Til sidst blev træerne malet to gange med en brun træmaling.

For at sætte træerne fast med en afstand på omkring 10 cm til vægen, borede vi et hul igennem en 30 mm. rundstok som blev placeret imellem træet og muren. Så skruede vi dem fast med nogle lange skruer, til sidst spartlede vi hen over skruehovederne så man ikke kunne se dem og gav forsiden en ekstra gang maling.

CIMG1783Hvad synes i om resultatet? Vi er mega glade for det, der er plads til mange jakker og vi har tit døren ud til forgangen til at stå åben så vi hele tiden kan nyde træerne.

Hvis man godt kan lide efterårs farverne, så er det jo bare at male med dem i stedet, uden vi selv har set det, så tror vi at det kunne blive rigtig flot med de røde og gullige farver hvis det ellers lige passer ind til resten af indretningen.

4 thoughts on “Træer i entren.

 1. Hej.
  Det ser super fint ud det I har lavet. Har I tegnet træerne i fri hånd eller er i gået efter en skabelon. Synes at de ligner de originale rigtig meget? :)

  • Hej Lise-Lotte.
   Beklager jeg først svarer nu, men vi har været på skiferie(o: Vi har som sagt træerne der hvor jeg arbejder så vi lånte en til at tegne efter, men ellers ville vi have taget dem i frihånd og så gøre det så godt som muligt. Håber det var svar nok?(o: God aften til dig. Mvh Dorthe

  • Hej Diana. Tusind tak😃 Nej det har jeg desværre ikke, men prøv evt. med en protektor og nogle skabeloner fra nettet. Håber det lykkedes!☺️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *