post

Nogle gange har man altså bare lyst til hvidt brød. Så kan det godt være at det ikke er særlig sundt, men det smager nu godt.
Den anden dag havde vi taget et stykke røget ørred op af fryseren som vi haft til at ligge et stykke tid, så nu skulle det være. Den er fanget og røget af noget familie i Norge.

Så hvis andre bliver fristet til lyst brød som os så kommer opskriften her:

  • 25 g gær
  • ½ dl lunken vand
  • 2,5 dl mælk
  • 25 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 500 g hvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand sammen med salt og sukker,
Smelt smørret og tilsæt mælken så smørret bliver nedkølet.
Tilsæt blandingen når den er lunken, det er vigtigt at den ikke er for varm da det ødelægger gæren.
Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt til dejen samler sig og ikke er alt for klistret.
Lad dejen hæve 1 times tid.
Ælt dejen igennem igen og kom den evt, i en form.
Lad dejen efterhæve i 20 min ca.
Sæt ovnen på 200 g varmluft, sids brødet med en kniv og pensel med æg.
Kom franskbrødet i ovnen på nederste rille i 30 min.

Brødet blev rigtig lækker svampet, fuldstændigt som et sødmælksfranskbrød skal være.
Vi nød brødet sammen med en Belgisk øl, og laksen smagte fantastisk :o)

Opskriften fandt jeg på http://evaskoekken.blogspot.dk/2013/08/gammeldags-sdmlksfranskbrd.html

2 thoughts on “Sødmælksfranskbrød

    • Hej Annette (o: Tak for de pæne ord. Har været inde og se din blog og hvor er du bare kreativ!!
      Nu er jeg også kommet på Bloglovin´(o; God weekend til dig. Mvh. Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *