post

Har i noget tid haft en rullesteg til at ligge i fryseren og ikke helt vidst hvad jeg ville gøre med den. Har før lavet en på gammeldags maner med svesker og æbler, men havde lyst til at lave den lidt anderledes denne gang.
At det så blev en succes det er jo bare et plus.
Tænker at den næste gang skal et smut på grillen i stedet.

Du skal bruge:

  • Svineslag
  • Frisk timian
  • 4 fede hvidløg
  • Groft salt
  • Pebermix eller alm. peber
  • Kødsnor

Start med at tænde ovnen på 250 grader.
Skær evt. lidt af fedtet fra hvis rullestegen er meget fed.
Hak timian og pres hvidløg og fordel det over kødet.
Drys med groft salt og peber.
Rul nu kødet stramt sammen, bind en snor omkring i begge ender så den holder sammen mens den snøres fint hele vejen. Krydder igen med salt og peber. Rullestegen kommes i et indfast fad og er nu klar til at komme ind i ovnen ved 250 grader for at blive brunet. Når rullestegen er brunet hældes der lidt varmt vand ved og stegen kommes igen ind i ovnen, men nu kun ved 200 grader.
Min fik ca 1½ time i alt.Ser den ikke lækker ud (o:
Nu skal snoren fjernes og så er der serveret.

Vi fik lækre ovnbagte kartofler og denne lækre Mangosalat til.
Kartoflerne giver jeg en gang olie, groftsalt, pebermix og et par skiver smør.
De får ca. 45 min. ved 200 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *