post

Går I også og tæller ned til påsken, eller har i allerede fået påskeferie?
Vi mangler lige dagen imorgen og så står den ellers på påskehygge med familie og venner.
Vi skal til 2 påskefrokoster i år, den ene med Oliver og den anden uden. Den vi har med familien plejer at være så hyggelig, den foregår i et sommerhus ved Blåvand, og så står den ellers på lækkert mad, en skøn gåtur ved vesterhavet og lidt mere mad(o; Der er en del børn med så Oliver kommer ikke til at kede sig i år nu han endelig kan løbe efter dem alle sammen og det er jo vigtigt når der skal findes påskeæg i skoven.

Idag har jeg lavet en fordej til et lidt groft hvedebrød som skal laves færdigt en af dagene i påsken. Fordejen skal stå i 2-3 døgn inden der skal flere ingredienser i.
Nu har jeg jo eksperimenteret lidt med surdej og med gode resultater, så nu skal det at lave en fordej prøves af.
Der skal nok komme flere bageopskrifter, men lige nu følger jeg Meyers opskrifter ret slavist for at lære, men så vil jeg prøve mig lidt frem.

Sidste weekend lavede jeg en rigtig dejlig Crumblekage med rabarber fra fryseren, jeg elsker rabarber og fik fyldt fryseren ret godt op sidste sommer, men inden vi ser os om er der jo friske rabarber igen så måtte hellere få tømt lidt ud. Hvis I ikke har fyldt fryseren op med rabarber som os så kan de sagtens skiftes ud med æbler eller pære. Jeg er bare stor fan af crumblekager da det virkelig ikke tager særlig lang tid at lave og så smager det himmelsk. Perfekt til en nem påskekage(o:

Fyld:

  • 900 g rabarber
  • 250 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 50 g knuste makroner
  • Vælger du at lave den med æbler/pære undlader du bare resten af fyldet og fylder bare tærtefadet op med æbler/pærer og kommer crumbledejen over.

Crumbledej:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g hvedemel
  • 150 g brun farin eller muscovadosukker
  • 3 dl havregryn
  • 1½ tsk vaniljesukker
  • evt.1 dl hakkede nødder

Skær rabarberne i 1 cm stykker og bland dem sammen med resten af fyldet.
Smør et ildfast fad med smør og kom fyldet i.
Bland ingredienserne til crumbledejen så det bliver til en smuldredej, bliver dejen for fast kommes den i køleskabet et øjeblik. Fordel dejen over fyldet.
Bag tærten på nederste rille i ovnen ved 200 grader alm. ovn i ca 40 minutter.
Den er færdig når den er blevet gylden og bobler lidt i sidderne.
Den smager skøn med en kugle vanilje is eller lidt creme frais til.

Jeg vil ønske jer alle sammen en rigtig god påske med masser af sol og højt humør(o:

One thought on “Rabarbercrumble

  1. Pingback: Endelig lækkert vejr! | Små Glimt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *