post

Simre retter er det bedste der findes når tiden er til det.

Denne weekend skulle vi bare være hjemme og nyde haven men da vejret ikke var som beregnet blev det mest til en hyggedag indenfor med lidt forskellige projekter.
Blandt andet blev der lavet blommemarmelade og denne lækre Blommekage og til sidst en omgang Osso buco,
så en effektiv dag i køkkenet (o:
Osso buco er ret enkelt og nemt lige at have i fryseren til en dag det skal gå lidt hurtigt.

Du skal bruge:

  • 1500 g Okseskank
  • 3 løg
  • 7 gulerødder
  • 7 bladselleri
  • 2 spsk. olie
  • 50 g smør
  • 2 ds. flåede tomater
  • 1 ds. tomatpure
  • 3 dl. tør hvidvin
  • salt og peber
  • smag til med: balsamico eddike – lidt rørsukker – bouillon
  • Krydderbuket: Frisk persille, lauerbærblade

Skær små ridser i kanten af kødet for at undgå at det danner en skål når du steger det.
Skær løgene i både og snit gulerødder og bladselleri.
Brun kødet i smør og olie, jeg har brugt en stegegryde da jeg synes det er perfekt til simreretter.
Tag kødet op igen og svits grøntsagerne.

Læg kødet tilbage i gryden og tilsæt hvidvin, pure og de flåede tomater.
Krydder med salt og peber og læk krydderbukketen ved og læg låget på.
Lad retten simre i ca. 4 timer og jeg lover det er ventetiden værd, kødet er nu så mørt at det falder fra hinanden.
Krydder til sidst med hvad du synes der mangler, jeg har som beskrevet anvendt lidt balsamico eddike, lidt rørsukker og en okse-bouillonterning.

Tilbehør: Ris eller kartoffelmos.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *