post

I går var min fridag, jeg har altid fri om onsdagen og jeg elsker dette afbræk midt på ugen.
Får som regel lavet en masse og samtidigt hygget mig med Oliver.
Denne gang fik vi lavet græskarhoveder, godt nok er Oliver ikke så gammel endnu men han var meget fascineret af dem de havde lavet i vuggestuen, så tænkte det kunne være meget hyggeligt og det var det bestemt også, specielt da der kom lys i(o:

Det er også en perfekt mulighed for en simreret når man er hjemme det meste af dagen.
Denne gang var det en oksebov der stod for tur.
Havde fundet en opskrift på nettet jeg gerne ville prøve af og nu deler jeg den så med jer.
For mig er efterår nemlig lige med simreretter, der er ikke noget bedre end at komme ind fra haven en kold efterårs dag og så hele huset dufter af lækker mad.

Du skal bruge:

  • I oksebov
  • 2 øl
  • 3 porre
  • 2 løg
  • 10 gulerødder
  • 5 fed hvidløg
  • 6 laurbærblade
  • rosmarinkviste

Sæt din stegeso i blød i 15 min.
Brun kødet på en meget varm pande med lidt olie eller smør.
Krydder med salt og peber.
Snit grøntsagerne, jeg synes det er lækkert det ikke er for små skiver.
Hæld grøntsagerne i stegesoen og læg nogle rosmarinkviste på toppen.
Tilsæt de 2 øl, jeg brugte 2 lidt mørke øl.
Læg okseboven ovenpå grønsagerne og læg låg på.
01abb18a1acd33f48d72b11431f729dc3ce6bc9af8
Sæt stegesoen i en kold oven på 150 grader og så skal den hygge der i ca. 5 timer.

Som tilbehør fik vi lidt kartoffelmos og så lavede jeg en lækker sovs af væden fra stegesoen.

019b3552ff004380c6d388ee74b17ea06a03805927

Inspiration er fundet på: http://nogetiovnen.dk/olbraiseret-oksebov-i-romertopf/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *