post

Som lovet kommer her en opskrift på kagen jeg lavede til nytårsaften.

Bunde:

  • 335 g sukker
  • 160 g flydende margarine
  • 4 æg
  • 1,75 dl mælk
  • 335 g hvedemel
  • 1½ tsk. bagepulver.
  • 1½ tsk. vaniljesukker

Pisk sukker, margarine, æg og mælk rigtig godt sammen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål og si det over i blandingen for at undgå klumper. Vend det hele sammen.
Smør en rund form på 25 cm med margarine og kom et stykke bagepapir i bunden.
Hæld dejen i formen og sæt den i ovnen ved 170 grader alm. ovn.
Lad den bage i ca. 40 min, tjek altid efter med en lille kødnål om der stadig sidder dej på nålen.
Lad “kagen” blive kold inden den dejes i 2-3 bunde.
Bundene kan også bages i forvejen og opbevares i fryseren indtil de skal bruges.

Solbær mousse:

  • 350 g solbær
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. yoghurt naturel
  • 5 dl fløde
  • 6 husblads

Jeg anvendte solbær fra fryseren da vi stadig havde nogle liggende fra haven.
Start med at piske fløden til skum.
Kog solbærene i 7 min sammen med sukker og vaniljesukker. Lad det stå og køle ned.
Kom husblassen i lidt vand og lad den stå i ca. 10 min.
Derefter krammes de fri for vand og smeltes i en lille smugle af bærblandingen.
Bland det derefter hurtigt sammen med den lidt afkølende bærblanding.
Vend yoghurten i og vend til sidst det hele med flødeskummen.
Sæt solbær moussen i køleskabet natten over.
Der er ca. mousse til 2 lag i en kage på 20-25 cm.

Chokolade mousse

  • 200 g chokolade
  • ½ L fløde

Hak chokoladen fint og kom den i en gryde sammen med fløden og lad det langsomt smelte sammen.
Derefter hældes det over i en skål med film eller låg på og sættes i køleskabet natten over.
Næste dag skal cremen piskes let op og er nu klar til brug.
Her er til et lag i en 20-25 cm rund form.

Kagen lagde jeg sammen i formen som jeg bagte bundene i. Jeg startede med at forer formen med en stor frysepose og lagde så den bund jeg ville have som top i bunden.
Derefter et lag solbærmousse, endnu en bund, chokolade mousse og så den sidste bund.
Derefter kom det hele i køleskabet nogle timer.
Imens lavede jeg en smørcreme til at smøre kagen op med til sidst.

Vanilje smørcreme:

  • 250 g rigtig smør
  • 500 g flormelis
  • Lidt mælk
  • Vaniljeessens

Pisk smør og flormelis sammen så det bliver helt hvidt til sidst.
Kom lidt mælk i for at opnår en lidt blødere smørcreme.
Smag til med vaniljeessens.
Kom endelig ikke den færdige smørcreme i køleskabet, da den så vil blive for stiv at arbejde med.
Da kagen havde stået nogle timer i køleskabet, vendte jeg den ud af formen og over på det kagefad jeg ville bruge. Derefter smurte jeg forsigtigt kagen op første gang og kom den igen i køleskabet så første lag kunne blive stift. Senere kom jeg endnu et lag smørcreme på og jævnende det så godt ud som muligt. Derefter igen lidt på køl og så rettede jeg derefter det sidste på formen og pyntede med chokolade.

3 thoughts on “Nytårs kagen 2015

  1. Den kage ligner noget jeg må afprøve. Tak for fin og letforståelig opskrift.
    Ved du om kagen kan laves dagen før den skal spises ? Det kunne jeg godt tro var muligt.

    • Hej Annette. Tak for de søde ord(o: Kagen kan sagtens laves dagen i forvejen, det bliver den kun bedre af. Denne gang startede jeg med at lave mousserne tirsdag aften, og så bagte jeg bundene og lagde kagen sammen om onsdagen. Onsdag smurte jeg også kagen op første gang så den kunne blive godt kold inden 2. gang, som jeg så gav den torsdag morgen. Håber det giver mening, og god fornøjelse, glæder mig til at hører hvordan det går. Mvh. Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *