post

Jeg holder utrolig meget af at bage brød og prøver hver gang at forbedre mine bageevner.
Jeg har bare ikke megen viden bag, men da jeg så denne bog fra Claus Meyer blev jeg straks interesseret.


Så for længe siden et program med blandt andet Claus Meyer, hvor han kom med nogle gode guldkorn til hvordan ens brød blev bedst. Det var som sagt lang tid siden, men siden den gang har jeg forsøgt at bruge nogle af hans råd, men synes stadig det er svært at lave et rigtig godt brød som også er rigtig lækkert på dag 2 og 3.
Så tænkte at denne bog måske kunne hjælpe.
Jeg er ihvertfald i fuld gang med at læse og kan næsten ikke vente med at komme igang.

Idag har jeg lavet en surdej som i følge Claus Meyer skulle være med til at gøre brødet bedre og være med til at bringe kornets smag frem i brødet.

Den består af:

  • 3 dl vand
  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl grahansmel
  • 1 dl rugmel

Det hele piskes sammen til der ikke længere er klumper og hældes derefter over i en beholder med låg, men låget skal ligge løst. Derefter skal den stå på køkkenbordet og hygge.

Surdejen skal nu stå 4-7 dage, den skal røres i hver dag, gerne flere gange og derefter skulle den være klar til brug. Når man så har brugt af den skal den friskes op igen og så har man surdej til næste bagning, men lad os nu se hvordan det går, jeg er ihvertfald spændt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *