post

Denne dessert er så lækker, når den lykkes (o: De må endelig ikke få for meget da de så bare bliver som alm. muffins. Så hold øje med dem.

4. pers.

  • 100 g mørk chokolade (55-65%)
  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 40 g hvedemel 
  • 100 g æggeblommer
  • 50 g æggehvide
  • lidt neutral olie til at smøre formene med
  • Flormelis til pynt
  • Hak chokoladen fint og smelt det sammen med smør og sukker ved svag varme over vandbad.
  • Skal kun lige smelte.
  • Sigt melet deri for at undgå klumper og rør godt.
  • Tilsæt æggehvider og blommer til chokolademassen som nu ikke må være for varm. Rør godt.
  • Smør dine forme med lidt olie. Jeg har brugt silikoneforme da det er nemt og få dem ud efter bagning.
  • Hæld dejen i formene og stil dem i køleskabet indtil de skal bruges så du kan servere dem lune.
  • Jeg bager dem ved 200 grader i alm. ovn i ca. 11 min (husk det er forskelligt fra ovn til ovn så hold øje.)
  • Afkøl et par min. og befri dem fra formene.

Bærkompot:

Her tager jeg det jeg lige har i fryseren eller i haven, denne gang blev det hindbær med lidt solbær. Jeg tager det lidt på slump alt efter hvor mange det er til og smager det til med sukker eller honning.

Denne gang brugte jeg.

  • 50 g bær
  • 1 spsk. vand
  • 2 tsk. honning

Bring bær og vand i kog og lad det koge et par min. Smag til med honning eller sukker. Jeg kan godt lide det er lidt syrligt når det skal bruges til chokoladefondant.

Og så er det bare og anrette, med flormelis og bærkompot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Velbekommen, håber det smager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *