post

En af drømmene lige fra da vi flyttede ind var at lave om på bedet ude foran køkkenvinduet.

CIMG1718

 

 

 

 

 

 

For os virkede det rodet og det var en stor mundfuld hvert år når der skulle luges.
Planen var at der skulle være mulighed for at have krydderurter, men hvor de på en eller anden måde var rammet ind for at holde det enkelt og så de ikke bredte sig helt vildt som for eksembel mynte har ry for. Derud over skulle der være plads til en sandkasse til Oliver.

Da vi så kom til foråret gik vi igang med at gøre klar.

Først blev kantstene fjernet og de buske og stauder vi kunne grave op med håndkraft blev flyttet.
Da vi kom til vores ferie i foråret havde vi allieret os med en kammerat som har de gode maskiner til resten af arbejdet. Samtidigt var vi igang med at lave et bålsted (det i kan se i baggrunden) så vi blev lidt presset på tid men det er typisk os. Når vi kaster os ud i et projekt regner vi altid med at vi kan nå mere end hvad tiden tillader.

Først fjernede vi alt jorden med de gamle rødder. Derefter kom vi 10 cm stabilgrus på som blev stampet, og til sidst kom der 5 cm stenmel på som ligeledes blev stampet.
Det vi godt kan lide ved stenmel er at det bliver hårdt og det giver et andet udtryk end fliser, samtidigt med at det ville være svært at finde nogle fliser der passer i farven med de gamle.OLYMPUS DIGITAL CAMERAHer ser i det færdige resultat med de flotte krydderurte-kasser som min mand har lavet.
Bagerst i bedet har vi plantet nogle flere bonderoser og bevaret nogle at de buske og stauder der var i forvejen. Planen er at fjerne stenmelen og stabilgruset inde i krydderurte-kasserne og så fylde op med god muldjord ned til bunden for at holde på vandet, så det ikke bare dræner igennem gruset.

 

One thought on “Krydderurtehave

  1. Pingback: Klar til krydderurter… | Små Glimt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *