post

Bliver nød til at dele denne dejligt kage med jer(o:
Jeg lavede den i lørdags med hjælp fra Oliver, vi skulle have nogle venner på besøg til brunch så tænkte kanelsnegle ville være sagen, men fik lyst til at prøve at lave kanelsneglene lidt anderledes denne gang, så det endte med en kage i stedet for en masse snegle(o:

Opskriften på sneglene fandt jeg på: http://www.annemettevoss.dk/kanelsnegle/
Jeg var rundt og lede efter en smørcreme til fødselsdagslagkagen da jeg faldt over hendes side.
Jeg synes hun lavede så mange fine ting da hun var med i bagedysten, så tænkte hendes kanelsnegle måtte være gode og det var de skam også(o:

Gærdejen:

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. salt
  • 50 g sukker
  • 500 g økologisk hvedemel

Remonce:

  • 150 g blødt smør
  • 100 g brun farin
  • 2 spsk. kanel
  • 1 spsk. reven ingefær

Glasur:

  • Flormelis og lidt kogt vand

Lun mælken og rør gæren ud heri. Kom halvdelen af melet i, tilsæt de øvrige ingredienser og til sidst resten af melet. Ælt dejen rigtig godt, gerne på en køkkenmaskine og i en 10 min, det skal være så dejen virker lækker smidig, glat og den skal slippe skålen, min var stadig lidt klistret da jeg stillede den til hævning.
Hæv i 30 minutter tildækket.

Imens laves remoncen.

Pisk smør, farin, kanel og ingefær sammen.

Når dejen er færdig hævet, rulles dejen ud til en rektangel på cirka 30×45 cm, fordel remoncen med en kniv, gerne helt ud til kanten.


Rul dejen stramt sammen som en roulade på den lange led. Skær den ud i passende stykker, jeg fik 20 ud af min. Placer sneglene på et stykke bagepapir, kom den yderste snip ind under sneglen når du sætter den på pladen og så er det ellers bare at sætte dem så de danner en fin kage.
Lad kagen hæve i 30 minutter.


Jeg brugte ikke alle mine snegle da jeg ville have en bagering rundt om til sidst for at holde på¨formen under bagningen, resten kom jeg selvfølgelig bare på en plade for sig selv og bagte dem som almindelige snegle, de ligger nu fint i fryseren til en anden god gang.

Pensl kagen og de resterende snegle med æg. Bag først kagen ved 180 grader alm. ovn i 15-20 minutter, kom derefter sneglene ind, de skal kun have en 10-15 minutter.
Når jeg bager med alm. ovn bager jeg som regel en plade af gangen da jeg ellers ikke synes de bliver lige så gode.

Lad kagen køle lidt af og dekorer den med glasur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *