post

Vi kan rigtig godt lide suppe hjemme hos os. Jeg synes det som regel er dejlig nemt og så er det skønt at varme sig på, en kold efterårs/vinter dag. Da vi fik slagtet vores kvæg fik vi også en masse ben med hjem. Nogle af dem er der masser af kød på og er rigtig gode til en gang “Gode ben” med brun sovs og kartoffelmos…mmmm bliver helt sulten ved tanken(o;
De ben med mest kød på kom i fryseren til en anden dag men resten kogte jeg suppe på imens at vi pakkede kødet i poser. Der blev til 4 poser hvor der er til 2 dage når vi tager en op.
Det gjorde jeg så her den anden dag og det var bare så fedt at vide at fordi man havde brugt alt det man fik med fra slagteren stod man nu med en meget nem suppe og endda hjemmelavet.

Vi skulle ned og fejre Olivers vuggestues fødselsdag om eftermiddagen så i forvejen havde jeg gjort grøntsagerne klar så det bare var at komme det hele i en gryde når vi kom hjem.

Til suppen brugte jeg:

  • Okseben
  • Krydderibuket (alt efter hvad man kan lide, evt. Persille, timian, peberkorn, laurbærblade)
  • Kartofler
  • Gulerødder
  • Selleri
  • Porre
  • Okse bouillon

Hvis i lige skal have starten med så kom jeg benene i en gryde som jeg fyldte med vand og fik det op at koge, da det kogte skummede jeg af og kom krydderierne i, derefter kogte det i ca. 3 timer.
Derefter siede jeg det og da det var kølet lidt ned kom jeg det over i nogle fryseposer.

Når suppen så skal bruges er det bare at tage posen fra fryseren, koge det op og komme alle de grøntsager i som man lyster. Jeg lod det koge i 45 min og smagte derefter til med lidt oksebouillon.
Til sidst kom jeg færdiglavede kød og melboller i, kan godt være nogle synes det er for nem en løsning men jeg vil hellere prioritere så mange andre ting og synes nu dem fra Mou er ret gode(o:

OLYMPUS DIGITAL CAMERASom tilbehør tog jeg en af de grove burgerboller som vi havde i fryseren op, som vi så kunne dele. Oliver og jeg var nemlig alene hjemme, jeg havde ikke set ham i flere dage pga. kurset i København så forkælede ham lidt ekstra med en lille dessert. Den bestod af jordbærgrød med lidt neutral yoghurt til. Jeg gemte godt nok min del til senere på aften så den kunne nydes sammen med en kop kaffe. Jeg knuste også en enkelt digestive kiks og dryssede over for at få lidt knas(o:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

One thought on “Hjemmelavet oksekødssuppe

  1. Pingback: Grov ratatouille med krydrede lammeboller. | Små Glimt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *