I weekenden havde Martin været ude og give den gas i byen med drengene så der var en der trængte til en god hjemmelavet burger søndag. Her får i opskriften på burgerbollerne som vi synes de skal være, bløde, luftige og flade så der ikke er for meget brød til bøffen.

Du skal bruge:

  • 30 g gær
  • 5 dl lunkent vand
  • 2½ tsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 2 æg
  • ½ dl olivenolie
  • 3-4 gulerødder
  • 150 g groft rugmel
  • 100 g havregryn
  • 550-600 g hvedemel

Opløs gæren i vandet sammen med sukker, salt og olie.
Tilsæt derefter æg og gulerødderne som er revet groft.
Rør rugmel og havregryn i ( tilsæt evt. lidt ekstra havregryn hvis du ønsker en grovere dej).
Til sidst tilsættes hvedemelet lidt efter lidt, dejen skal være lidt klistret.
Lad dejen hæve en god times tid.
Ælt dejen lidt igennem og del den i ca. 12 stykker alt efter hvor store du ønsker dem.
Tryk dem flade så de kun er ca. 2 cm i højden, lad dem hæve 30 min.
0199465c2dc9c49ec3461af4520cfec8650c6fa87dPensel med æg og drys med evt. sesam.
Bag dem ved 200 grader varmluft i 15-20 min cirka.
01879f09d41ea1c90bfc18f83fe1d170a4db8e2313

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *