post

Den anden aften skulle vi have rester fra oksekødssuppen som vi fik dagen før, men der var ikke så meget tilbage så bagte dette lækre Foccacia brød til.
Det er måske ikke det groveste og sundeste brød, men det smagte himmelsk og kan lige forstille mig hvor godt det kunne blive på grillen til sommer.
Hvis i får lyst til hjemmelavet suppe kan i finde en nem opskrift her.

Ved ikke med jer andre men jeg er altså allerede begyndt at drømme om forår og sommer indimellem, selvom jeg godt ved der er noget tid til det lysner endnu, men man har jo altid lov til at drømme;)
Men som vejret er lige nu er det fantastisk med vinter, masser af sne og ingen blæst, ligesom vinter skal være.

Det skal du bruge:

  • 450 g pizzamel
  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1½ dl oliven olie
  • 1 tsk. fint salt
  • 4 tsk. flagesalt
  • friske rosmarin kviste( eller andre krydderier)

Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt 1 dl olivenolie (gem resten til senere), salt og mel og ælt dejen rigtig godt igennem.
Jeg lod min køkkenmaskine køre i ca. 7 min ved lav hastighed.
Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 min.
Smør en bradepande eller tærteform godt med olivenolie og fordel dejen heri.
Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
Lav nogle store huller med fingrene (børn er som regel gode til at hjælpe med det, Oliver ville ihvertfald meget gerne hjælpe)

Pensel med resten af olienolien, drys med flagesalt og tryk rosmarin ned i dejen.

Bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.
Lad brødet køle af nede i formen og server det helst mens det stadig er lidt lunt,
selvom det også smager lækkert når det er koldt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *