post

Så nåede jeg det alligevel(o:
Har sådan haft lyst til at bage fastelavnsboller, men troede ikke der blev tid til det, men så kom Martin tidligere hjem en beregnet igår, så det var jo helt perfekt, så kunne jeg nå at bage lidt lækkert til fredag aften.

Du skal bruge:

  • 50 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 1/4 dl fromage frais
  • 1 tsk. kardemomme
  • 3/4 dl sukker
  • ca. 9 dl hvedemel
  • 1 æg til pensling

Fyld:

  • 175 g marcipan
  • ½-1 dl mælk
  • Flødeskum
  • evt. solbærsyltetøj eller en anden form for syrligt indslag.

Smelt smør i en gryde, tag gerne gryden af varmen inden det er helt smeltet så smørret ikke bliver alt for varmt. Kom mælken i. Når blandingen er håndvarm blandes den med gæren og der røres indtil det er opløst.
Tilsæt salt, fromage frais, kardemomme, sukker.
Til sidst tilsættes melet lidt efter lidt. Dejen må gerne være lidt klistret når den bliver sat til hævning.
Lad dejen hæve i skålen med et klæde over i ca. 1 time.


Tænd ovnen på 250 grader alm. ovn.
Hæld dejen ud på bordet og form ca. 15 boller og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem hæve i ca. 20 min.


Pensl bollerne med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 7 min.
Derefter skal bollerne køle af på en bagerist med et fugtigt klæde over.

Skær toppen af bollerne, grav noget af indmaden ud og bland det med marcipanen og lidt mælk.
Fordel fyldet i fastelavnsbollerne.
Derefter kan du gøre som du selv bedst kan lide dine fastelavnsboller.
Jeg holder meget af at der kommer lidt syrligt i eller lidt svesker og så selvfølgelig flødeskum.
Igår kom vi lidt solbærsyltetøj i, men til idag har vi lavet lidt bærkompot til at komme i så der kunne komme lidt ekstra bær i idag.
Til sidst ligger du låget på og sigter lidt flormelis på dem.
Mmmmmm…Håber du kan lide dem(o:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *