post

En af fordelene ved at have mange frugter og bær i haven er at man kan enten komme ekstra i fryseren eller lave en omgang lækker marmelade. Denne gang blev det en helt almindelig blommemarmelade men som man ikke skal undervurdere. Vi nød det næste morgen på et stykke ristet brød med lidt smør under.

Du skal bruge:

  • 1000 g blommer
  • 300 g rørsukker
  • ½ dl vand
  • 1-2 tsk. rød melantin
  • atamon

Læg blommerne i en gryde og dæk dem med vand, kog kort op og hæld vandet fra igen.
Giv blommerne et “chok” med et koldt brusebad, så er det nemlig nemmere at flå skindet af og udstene blommerne.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Når blommerne er klar kommes de igen op i gryden sammen med vand og sukker.
Lad det koge i 10-20 min alt efter hvor meget bid du vil have i det.
Smag til med rørsukker.
Når det er smagt til og mens det stadig koger tilsættes rød melantin som er blandet op med lidt sukker,
lad det koge mens du rører rundt i ca. 2 min.
Skum evt. af og marmeladen er nu klar til at komme på skoldede og atamon skyllede glas.

Jeg gemmer altid glas fra f.eks. oliven osv. og bruger dem til marmelade.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHåber i har fået lyst til at lave lidt lækkert marmelade.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *