post

I fredags blev der både fejet blade sammen, slået græs og hygget med rigtig god mad. Menuen bestod af en dejlig cremet risotto og lækre bananmuffins med chokolade topping😃 Billedet for oven var taget om morgen hvor himmelen var helt rødlig, det gav nogle utrolig smukke farver sammen med alle de skønne efetrårsfarver på træerne.

Hvis lysten til Ærterisotto skulle melde sig kommer opskriften her.

  • 2-3 spsk. olivenolie
  • 2 hakkede løg
  • 175 g kogt skinke
  • 400 g risottoris
  • 2 dl tør hvidvin
  • 1½ L varm hønsebouillon
  • 200 g frosne ærter (optøede)
  • 150 g parmesanost
  • 25 g smør
  • salt og peber (jeg kommer sjældent salt i kommer meget an på skinken og bouillonen)
  • lidt muskatnød

Løgene hakkes fint og svitses i olivenolie på en varm pande til løgene er klare.
Risene tilsættes og svitses med til de er klare ca. 1-2 minutter.
Hvidvinen tilsættes og skal næsten simre væk.
Risene dækkes herefter med den varme bouillon. Rør i det af og til, tilsæt mere bouillon efterhånden som det fordamper. Fortsæt med det indtil risene er blevet møre, men husk at det må heller ikke blive kogt helt ud så tjek hellere en ekstra gang.
Når risene er som de skal være tilsættes skinken og smørret.

Ærterne blendes først kort, tilsæt en smule vand så det bliver som en puré.
Vend det i risene og tilføj 2/3 af den revne parmesanost.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Server risottoen med lidt parmesanost på toppen og evt. med lidt brød til og et køligt glas hvidvin.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *